Mutakakku sopii hetkeen kuin hetkeen, jos vain on suklaan ystävä. Valmistus ei ole hankalaa eikä vie paljon aikaa ja mutakakku on herkkua sekä valuvan haaleana että tahmean kylmänä.

4 munaa
2 dl sokeria
200g suklaata (70%)
200g voita
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl jauhoja


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata liedellä kattilassa rasva. Ota kattila pois levyltä ja pilko suklaa joukkoon sulamaan.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon haalea suklaa-rasvaseos, sekoita nuolijalla. Lisää vielä jauho-leivinjauheseos ja nostele taikina tasaiseksi.

Kaada taikina irtoreunavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista uunissa alatasolla paksuudesta riippuen noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile paistumista - mutakakun tulee olla uunista pois otettaessa keskeltä vielä pehmeä!
Herkuttele vaniljajäätelön kera.