Mämmi, jota joko rakastetaan tai vihataan. Pääsiäisenä mämmiä maistellaan se pakollinen lusikallinen kerman ja sokerin kanssa tai sitten ahmitaan monta roposta. Pari kertaa olen maustanut pääsiäisen kunniaksi juustokakun mämmillä ja se toimii myös hyvin. Tällä kerralla kokeilin mämmijäätelöä.

1.75dl sokeria
½ vaniljatanko
2,5 dl maitoa
6 keltuaista
5,5 dl kermaa
noin 250g mämmiä

Kuumenna maito, sokeri ja puolikas vaniljatanko höyryävän kuumaksi nesteeksi.
Erottele kananmunista keltuaiset ja riko niiden rakenne kuumennusta kestävässä astiassa. Lisää lämmintä nestettä keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen, aluksi hiukan ja lopuksi koko nestemäärä. Siirrä jäätelöpohja kattilan päälle ja kuumenna seosta vesihauteessa sekoittaen, kunnes seos sakenee.

 

 

Vatkaa kerma ilmavaksi vaahdoksi ja nostele jäätelöpohjan sekaan.
Kaada jäätelömassa nyt jäätelökoneeseen ja anna käydä noin 45 minuuttia. Kun jäätelö näyttää jähmettyneen ja tasaantuneen, lisää koneen käydessä mämmiä lusikallinen kerrallaan sen verran, kuin itse haluat. Minä laitoin 700g rasiasta noin 1/3.

 
 


 

Kaada jäätelö pakkasenkestävään rasiaan ja laita pakastimeen.
Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoamista, niin rakenne on silkkisen pehmeä.
 
MAUKASTA PÄÄSIÄISTÄ!