Heh, jottei pääsisi vaan keventymään, niin päätin kokeilla tuota moussekakun kuorruttamista suklaalla. Tein pienemmän, noin 15 hengelle sopivan.

Pohja:
170g ES Digestive
 ~50g margariinia sulatettuna

Suklaakerrokset:
2,5 d kermaa
130g suklaata
1 liivatelehti

Suklaakuorrutus
130g maitosuklaata (Panda)
0.75 dl kermaa
nokare voita

Murskaa keksit hienosti, sekoita joukkoon sula margariini. Laita kakkulautaselle irtoreuna ja sen reunoille vuokaa hiukan korkeammat leivinpaperisuikaleet. Kaada muruseos vuokaan ja painele tasaiseksi. Tein itse kakun säädettänä reunavuoan kanssa ja halkaisija oli hiukan alle 20 cm.

Valmista suklaakerrokset yksi kerrallaan: Laita liivate likoamaan. Pilko suklaa lautaselle ja kuumenna mikorssa ensin 1 minuutti ja sekoita. Jatka kuumennusta 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa kerma aivan löysäksi vaahdoksi ja kaada joukkoon lämmin, sula suklaa. Liuota liivate pieneen nestetilkkaan (vettä tai kahvia) ja kaada ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten suklaakerman joukkoon. Kaada keksipohjan päälle  ja tasoita.
Tee samoin muutkin kerrokset ja laita kakku yön uli hyytymään jääkaappiin.







 
Kuorrutus:

Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi, mutta älä keitä. Poista levyltä ja kaada joukkoon pilkottu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa välillä puulastalla käännellen. Lisää lopuksi nokare voita antamaan kiiltoa.
Laita pöydälle leivinpaperin pala ja sen päälle ritilä, jolle kakkun voi nostaa kuorrutuksen ajaksi. Kaada notkea kuorrutus kakun keskelle ja levittele veistä apuna käyttäen kauttaaltaan kakun päälle. Kuten kuvasta näkyy, ei ainakaan minulla kuorrutus kiinnittynyt täydellisesti reunoille, vaan lämmin kuorrute ilmeisesti sulatti hiukan moussen pintaa. En antanut sen häiritä, vaan heittelin suklaan päälle pannulla paahdettuja, murskattuja suolapähkinöitä. Jos olisi ollut mantelilastuja kaapissa, olisin niitä käyttänyt. Olisivat varmaankin tarttuneet hyvin pintaan ja peittäneet paremmin epätasaisen väriset reunat :) Muttta manku oli loistava!