1260650557_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Graavilohi pääsi jo graavautumaan jääkaappiin. Olen kokeillut aikaisemmin mm Kossua graavauksessa ja oikein hyvä on tullut. Nyt laitoin fileeseen karkeaa merisuolaa (<2 rkl), sokeria (n. 1½tl), Romario-maustesekoitusta, rosé-pippuria sekä tilliä ja lorauksen vaaleaa rommia.

Poista fileestä ruodot. Hiero suola ja sokeri kalan pintaan, puristele pippuri pienemmäksi, ripottele mausteet, lorauta muutama pisara rommia päälle ja kaiken pinnalle tillinoksa.

Jos teet vain yhden fileen, leikkaa file kahteen osaan ja aseta palat päällekkäin nahkapinnat ulospäin. Kääri leivinpaperiin ja vielä folioon. Kala on kypsää noin kahdessa päivässä.

Tämä on nyt mauiltaan silkka kokeilu, mitään en lupaa :) Voin raportoida parin päivän kuluttua, miten yhdistelmä toimii.

Valmis graavilohi pakastetaan vielä nyt ennen joulua. Kun kala on valmis, pyyhin liiat suolat pinnasta pois ja pakastan yksittäisissä pienemmissä paketeissa, noin ½ fileen kokoisina.

RAPORTTI 14.12.: Pakastimeen käärin tänään filepalat, ensin poistin ylimääräiset suolat pinnasta. NAM! Makuyhdistelmä tosiaan toimii. Rommi ja yrtit yhdessä tuo graavikalaan ihan uuden - herkullisen - vivahteen.