Jouluun mietitty suklaakakku muuttui suklaaähkyn keskellä glökikiilteen hunnuttamaksi piparijuustokakuksi.
Pohja:
n. 200g kaupan joulupipareita murustettuna
75g margariinia sulatettuna
Täyte:
4 liivatelehteä + tilkka Manteli-Glögiä (tai vettä)
3,5 dl kermaa
1,5 prk maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
kourallinen piparinmuruja
piparkakkumaustetta, jos haluat
Pinta:
2 dl glögiä
1 dl hyytelösokeria
puolukoita
Tykkään tehdä tämän (ja mahdollisuuksien mukaan muutkin vastaavat kakut) suoraan tarjoiluastialle käyttäen reunavuokaa. Saman asian ajaa irtopohjavuokan pelkkä reunaosa.
* Laita reunavuoka tarjoilulautaselle ja painele pohjalle muruseos. Aseta reunakalvo pystyyn vuoan reunaa vasten, vaihtoehtoisesti voit taitella leivinpaperista suikaleen vuokan sisäpuolelle estämään täytteen tarttumista vuokan reunaan.
* Laita liivatteet likoamaan oheen mukaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto notkeammaksi ja lisää sokerit ja sitruunamehu. Liota liivatteet ohjeen mukaan tilkkaan kiehuvaa Manteli-Glögiä ja kaada seos nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto varovasti, ettei kuohkeus katoa. Lisää piparinmurut. Nosta hetkeksi kylmään hyytymään.
* Valmista hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä, kunnes seos hiukan paksunee. Ripottele jäisiä puolukoita täytteen päälle ja lusikoi/valuta päälle glögihyytelö.
Seisota seuraavaan päivän kylmässä ennen kuin poistat reunaa kakun ympäriltä. Maut syvenevät entisestään "vanhetessaan" eli parasta toisena päivänä mun mielestä :)
Kommentit