1262175666_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouluun mietitty suklaakakku muuttui suklaaähkyn keskellä glökikiilteen hunnuttamaksi piparijuustokakuksi.

Pohja:

n. 200g kaupan joulupipareita murustettuna

75g margariinia sulatettuna

 

Täyte:

4 liivatelehteä + tilkka Manteli-Glögiä (tai vettä)

3,5 dl kermaa

1,5 prk maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

½ sitruunan mehu

kourallinen piparinmuruja

piparkakkumaustetta, jos haluat

Pinta:

2 dl glögiä

1 dl hyytelösokeria

puolukoita

 

Tykkään tehdä tämän (ja mahdollisuuksien mukaan muutkin vastaavat kakut) suoraan tarjoiluastialle käyttäen reunavuokaa. Saman asian ajaa irtopohjavuokan pelkkä reunaosa.

* Laita reunavuoka tarjoilulautaselle ja painele pohjalle muruseos. Aseta reunakalvo pystyyn vuoan reunaa vasten, vaihtoehtoisesti voit taitella leivinpaperista suikaleen vuokan sisäpuolelle estämään täytteen tarttumista vuokan reunaan.

* Laita liivatteet likoamaan oheen mukaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto notkeammaksi ja lisää sokerit ja sitruunamehu. Liota liivatteet ohjeen mukaan tilkkaan kiehuvaa Manteli-Glögiä ja kaada seos nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto varovasti, ettei kuohkeus katoa. Lisää piparinmurut. Nosta hetkeksi kylmään hyytymään.

* Valmista hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä, kunnes seos hiukan paksunee. Ripottele jäisiä puolukoita täytteen päälle ja lusikoi/valuta päälle glögihyytelö.

Seisota seuraavaan päivän kylmässä ennen kuin poistat reunaa kakun ympäriltä. Maut syvenevät entisestään "vanhetessaan" eli parasta toisena päivänä mun mielestä :)

1262175697_img-d41d8cd98f00b204e9800998e