1243835729_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain vanhemmiltani 12 kpl kauniita savulasin sävyisiä lasisia piirasvuokia ja niihin halusin jotakin maukasta kokeilla. Vuokien halkaisija on 10 cm. Tästä satsista riitti 10 pikkupiirakkaan.

POHJA:

150g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3.5dl jauhoja

* Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten ja viimeiseksi jauhot.

* Painele taikina jauhoitetuilla sormilla voideltuihin piirasvuokiin.

TÄYTE:

1 prk maitorahkaa

1 dl kermaa

1 dl sokeria

vaniljasokeria

1 kananmuna

* sekoita kaikki täytteen aineet keskenään

LISÄKSI:

valkosuklaata, mansikkaa, kermavaahtoa

1243835664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

* laita kunkin vuoan pohjalle valkosuklaapala (Pandan valkosuklaa). Lusikoi päälle täytettä ruokalusikalla.

* Paista n 200 asteessa, kunnes ovat kauniin värisiä.

TARJOILU:

Pursota päälle vaniljalla maustettua kermaa ja pilko päälle tuoretta mansikkaa. Irrotin yhden piiraan vuoasta ja toimi niin. Omat ja naapurin lapset söivät luskoilla suoraan lasivuoista ja hyvin sekin sujui :)

** Valkosuklaa ei sulanut täytteen alla, vain jäi kiinteäksi, vaikkakin pehmeäksi. Jos kokeilet ohjetta ja haluat suklaan sulavan, kannattaa se varmaankin laittaa sulatettuna vuokaan taikinan päälle. Itse kyllä tykkäsin, kun nyt piiraaseen jäi suklaayllätys sisälle.