1241156851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä kokeilin Vappupöytään ja olivat oikein maistuvia! Eilen päivällä joku telkkarissa kokkaili tällaisia, sattumalta sivusilmällä näin. Vaikuttivat niin hyviltä, että oli pakko mennä kauppaan hakemaan aineet. Ja kyllä kannatti :)

Ainekset noin neljään annokseen: Paahtoleipäviipaleita,  Mozzarellaa, basilikaa, kostuukseen maitoa ja paistamiseen öljyä. Kastikkeeksi yrteillä maustettu tomaateista keitetty tomaattisoosi. Voisi kokeilla myös valmiista yrttimaustetusta tomaattisoseesta keitellä sopivan kastikkeen.

*Ota paahtoleivästä esim lasin avulla pyöreät palaset, yhteen pallukkaan menee 2 viipaletta leipää. Viipaloi Mozzarella neljään palaseen.

* Kasta yhden leipäpalan toinen puoli maitolautaselle ja ota pala kämmenelle kostutetu puoli ylöspäin. Laita leivän päälle siivu Mozzarellaa, sen päälle yksi basilikan lehti. Kasta toinen leipäviipale samalla tavalla ja laita maitopuoli alaspäin kaiken päälle. Purista nyytti kasaan samalla tyylillä, kuin tekisit lumipalloa.

* Keitä kuumassa öljyssä rapeaksi ja asettele lautaselle yriteillä ja kevätsipulilla maustetun tomaattikastikkeen päälle.