1317798694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pullataikina:

5 dl maitoa tai vettä (laitoin 3 dl kermaa+2 dl vettä)

1 tl suolaa

kardemummaa

2 dl sokeria

1 kananmuna

2 pss kuivahiivaa

150 g pehmeää margariinia

15 dl vehnäjauhoja

 

Reilusti lämpimään nesteeseen sokeri, suola, kardemumma. Sekoita hiivapussin pieneen märään jauhoja ja vispaa ne sekaan. Lisää muna. Lisää loput jauhot pienemmissä erissä vaikka puuhaarukan avulla. Kun sakenee, jatka käsin. Lisää pehmeä rasva vasta alustuksen lopussa. Pullista tulee pehmeitä, kun et kiirehdi taikinan vaivaamisen kanssa. Nostata lämpimässä kaksinkertaiseksi. 

 

Puolesta taikinaa esikoinen teki KORVAPUUSTEJA:

Taikina kaulitaan suorakaiteeksi ja voidellaan pehmeällä margariinilla. Päälle ripotellaan sokeria ja kanelia. Rullataan pötköksi ja leikataan v-muotoisiksi siivuiksi. Palat nostellaan pellille kapea puoli ylöspäin kohoamaan. Ennen paisoa vielä voitelu kananmunalla ja päälle raesokeria.

1317798668_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toisesta puolesta tetiin MARSIPAANI-DALLASPULLIA

Dallaspullan täyte:

100g margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 pussia Ekströms Fiesta vaniljakastikejauhetta (yhdessä paketissa kaksi pussia)

Lisäksi noin ½ marsipaanipötkö.

* Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri yhteen, lisää kananmunat. Lisää vielä rahka ja vasta ennen täytteen levitystä kastikeainekset.

Kauli jäljelle jäänyt taikinanpuolikas levyksi. Levitä noin 2/3 täytteestä taikinalevyn päälle. Leikkaa kuorimaveitsellä jääkaappikylmästä marsipaanipötköstä suikaleita täytteen päälle. Viipaloi määrä, joka itseäsi miellyttää. Minä laitoin noin ½ ja tykkäsin.

Kääri rullalle ja leikkaa tasaisia noin 1,5 cm levyisiä viipaleita, jotka voi laittaa paperivuokiin. Nostata hetki, voitele kananmunalla ja laita lusikalla jäljelle jäänyttä täytettä nokareet pullien päälle.

Paisto n 225 asteessa kypsiksi.

1295434401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e