Runebergin tortut, noin 18 kpl
300g margariinia
1,5 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelijauhoja
1,5 dl korppujauhoja tai keksinmuruja
1,5 tl leivinjauhetta
karvasmanteliöljyä
1 appelsiinin raastettu kuori
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kostukeessa:
½ dl rommia
1 dl vettä
2 rkl sokeria
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten yksi kerrallaan. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja manteliöljy sekä appelsiininkuoriraaste.
Voitele vuoat tai käytä muffinssivuokia. Täytä taikinalla noin 2/3 korkeudesta. Tee pieni syvennys kuhunkin torttuun ja laita paistonkestävää vadelmamarmeladia nokare kuhunkin. Paista 200 asteessa kypsiksi eli noin 15-20 minuuttia.
Kiehauta kostukkeesta alkoholi pois niin halutessasi, Kostuta jokainen torttu kauttaaltaan liemellä ja anna vetäytä jääkaapissa. Kostuta vielä toistamiseen ennen päälihilloin laittamista. Anna asettua muutama tunti tai vaikkapa seuraavaan päivään.
Laita nokare vadelmahilloa jokaisen tortun päälle ja piirrä vesitippaan sekoitetulla tomusokerilla rinkula ympärille. Näillä kelpasi herkutella vaalipäivän iltakahvilla.
Kommentit