Omia lapsia paikalla neljä, yksi hoidokki sekä yksi lasten kaveri... eli kaikkiaan kuusi lasta välipalalla. Ajattelin paistella herkkuvälipalaa, tarjolla on siis tuoreita dallaspullia ja kylmää maitoa. No on persikkaakin, mutta siitä ei tässä blogissa sen enempää.

669940.jpg

Eli Dallaspullien ohjetta tässä, olkaa hyvät:

Ohjeesta tulee noin 40-50 pullaa

TAIKINAAN:

½ litraa vettä tai maitoa
2 pss kuivahiivaa / 50g tuorehiivaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1,5 tl suolaa
3 tl kardemummaa
2 kananmunaa
200g margariinia
15-18 dl vehnäjauhoja

TÄYTTEESEEN:

100g margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 pussia Ekströms Fiesta vaniljakastikejauhetta (yhdessä paketissa kaksi pussia)

* Lämmitä neste ja lisää pieneen jauhomäärään lisätyt kuivahiivapussit, sokerit ja suola. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on vellimäinen. Laita liinan alle ja odota, että hiiva käynnistyy kunnolla. Taikinavelliin nousee sen merkiksi ilmakuplia. Aikaa kuluu noin 10-15 minuuttia.

* Sillä aikaa voit valmistaa täytteen: Hiero yhteen margariini ja sokerit, lisää kananmunat ja maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Älä lisää vielä kastikejauhetta, ettei täyte mene jäykäksi jankiksi.

* Palaa pullataikinan kimppuun: Lisää joukkoon kananmunat ja kardemumma ja lisää aluksi jauhoja vain vähän. Sekoita voimakkaasti, jotta ilmaa sitoutuuu taikinaan. Lisäile jauhoja, kunnes taikina tuntuu käteen sopivan kimmoisalta. Lisää pehmeä margariini ja alustele taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä.

* Koska taikina on jo kohotettu (juuritaikina), voit suoraan kaulia sen. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli isoksi levyksi. Lisää täytteeseen kastikeainepussit ja sekoita tasaiseksi. Levitä puolet täytteestä taikinalevylle, kieritä rullalle ja leikkaa noin 1,5 cm paksuisiksi pulliksi (puolikkaasta taikinarullasta tulee noin 20-25 pullaa). Laita pullakierteet pellille ja kohota hetki. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 asteessa, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.