Tämän päivän välipalapöydästä löytyy näitä paahdetulla sipulirouheella maustettuja porkkanasämpylöitä. Osasta taikinaa paistoin sydänpellillä sydämellisiä sämpylöitä ja lopputaikinasta paistoin suuren rapeakuorisen leivän.
 
Taikina tällä kertaa:

2 dl aamupalalta jäänyttä kaurapuuroa
3,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 kananmuna
2 dl kokojyväpitoisia sämpyläjauhoja
7,5  dl vehnäjauhoja
1 dl porkkanaraastetta
0,75 dl paahdettua sipulirouhetta
60g pehmeää voita

 
Sydänpellin sydämet öljysin oliiviöljyllä ja sipottelin koloihin hiukan seesaminsiemiä. Päälle pyöräytin sämpyläpallon, jota hiukan painelin muotoon.

Leivän paistolämpötila on 200 astetta ja aika puolisen tuntia - 40 minuuttia. Sämpylät saa paistella kypsiksi 220 asteessa reilu 10 minuuttia.