1300623729_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1300623714_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kakku, johon haluttiin makuina mustaherukkaa ja suklaata. Pohjana on tällä kerralla miedosti suklainen sokerikakku. Kakkupohja on 4 kananmunan kokoinen ja se on halkaistu kahteen osaan.

Täyte 1: Mustaherukkaa 300-400 gramma, 3,5 dl kermaa, 3,5 liivatelehteä, sokeria + vaniljasokeria maun mukaan: (sulata herukat), soseuta marjat - jos et halua marjan kuoria mukaan, paseeraa herukat siivilän läpi ja käyte vain saatu pyré. Vaahdota kerma ja yhdistä marjoihin. Liuota liivatteet ohjeen mukaan herukkamehuun ja kaada liivateseos marjavaahdon joukkoon.

Täyte 2: Levy tummaa suklaata, 3,5 dl kermaa, 2,5 liivatelehteä (liotus kaakaoon): sulata suklaa ja vatkaa kerma, yhdistä. Liuota liivatteet ohjeen mukaan ja lisää suklaakerman ohuena nauhana.

Pohjalle toinen sokerikakkulevy, kostutus ja päälle täyte 2 (suklaa). Toinen sokerikakkulevy ja sillekin pieni kostutus. Kaada päälle marjatäyte. Anna hyytyä esim yön yli. Kasasin kakun säädettävään reunavuokaan!

Kiilteessä 2,5 dl mustaherukkamehua ja 3 liivatetta. Muista antaa mehun jäähtyä kokonaan ja kaada se vasta sitten kakun päälle, kun hyydyke ei enää lorise veden tavoin, kun sitä kaataa lusikasta. Muuten ohut, hyytymätön liemi valuu kakun ja vuoan reunojen välistä norona pitkin pöytiä. (Sekin on joskus koettu....)

Kakun mukana lähti sokerimassasta tehty hääpari.

Onnea!

1295434442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e