Laitan tänne myös ohjeen, kun sitä joskus aina kysytään -  Ja koska SLY:lleni lähti tarvikkeet massan valmistukseen, niin tässä samalla hänelle ohje ;)

Aineksina tässä on 1 pss Haribon vaahtokarkkeja (250g) ja lisäksi yhdestä jo avatusta pussista noin kourallinen eli yhteensä ehkä noin 300 grammaa. Tomusokeria kului vajaa 500g paketti arviolta noin 400g.

1255848658_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Öljyä mikronkestävä kulho kevyesti sisäreunoiltaan ja kaada namit kulhoon. Lorauta päälle noin 1 rkl vettä. Laita astia mikroon ja kuumenna noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita (öljytyllä) lusikalla aina välissä, kunnes karkit ovat sulaneet massaksi.

 

1255848738_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2. Kun sulattelet massaa, sihtaa sillä aikaa tomusokeria noin puoli paketillista toiseen kulhoon. Kun vaahtokarkkimassa on sulanut tasaiseksi, kaavi se sekoituskulhoon tomusokerin päälle.

1255848804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3. Sekoitusvaihe on alkamassa. VINKKI: Öljyä kätesi kevyesti, ja aloita sekoittaminen kulhon reunalta. Pidä sormet toisisaan kiinni ja kaapaise sillä "käsilapiolla" reunalta tomusokeria ja paina se tomusokeri edelleen massan päälle.

1255848860_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255848918_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4. Jatka edelleen sekoittamista ja muista, reunalta keskelle niin kauan, kun massa on muuten tarttuvaa.

1255849085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5. Kun taikina ei enää tartu käsiin kovasti, panele sitä kämmenellä kuten pullataikinaa. Valmis massa on edelleen pehmeää ja kimmoisaa. Laita massa tiiviisti kelmuun ja muovipussiin ja anna sen vetäytyä rauhassa seuraavaan päivään.

Muita vinkkejä:

* Älä purista vaahtokarkkimassaa työstövaiheessa nyrkkisi sisälle ollenkaan

* Käytä vain yhtä kättä :)

Käyttö: Jos massa on liian sitkeää kaulittavaksi, voit käyttää sitä kevyesti mikrossa pehmenemässä. Kauli tomusokerin avulla levyksi ja nosta kreemipintaisen kakun päälle. Valmis massa säilyy tiiviisti pakattuna pari viikkoa.