Minulta on paljon kysytty, kuinka teen ruusu- tai rosettipursotuksen kakkuihin. Tässä nyt pientä opastusta tähän kauniiseen koristelutapaan.

Ihastuin kauniiseen pintaan selaillessani ulkomaisia leivontablogeja vuosi sitten. Jollakin ihanalla ruotsalaisella sivulla kyseinen tyyli oli esitelty, mutta en silloin laittanut sitä mihinkään ylös. Kesällä tein kaksosten synttärikakkuja ja halusin kokeilla tuota tyyliä.





Käytän suurissa ruusuissa tyllana Wiltonin 1M-tähtityllaa. Aluksi pursotetaan pieni keko ja tasaisesti pursottamalla kiepsutetaan keon ympäri pyöreä kaari tai kaksikin. Yksi ruusu syntyy siis aina yhdellä pursotuksella. Lopuksi ruusujen välit täytetään yhtenäisillä ruusuja mukailevilla kaarilla.

Tässä kuvasarjaa pursotuksen etenemisestä: