Tykkään juustokakuista ja halusin kokeilla jotakin uutta pojan synttäreille. DUMLE kuuluu lempikarkkeihin, joten siitä syntyi ajatus toffee-juustokakkuun.

1464801.jpg

1464807.jpg

POHJA

n 200g Diggestivejä / kaurakeksjeä tms

50g voita

* Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan pohjalle muruseos ja laita jääkaappiin.

TÄYTE, vaihe 1

3 dl vettä

2 dl sokeria

3 munaa

4 rkl Maizenaa

0.5 dl hyla-maitoa

0,5 dl toffeekastiketta

* Sekoita edelliset kattilassa ja kuumenna, kunnes seos saostuu sakeaksi kiisseliksi. Älä kuitenkaan keitä eli nosta ajoissa pois liedeltä!

TÄYTE vaihe 2

n 6 Vanilja Fudge -irtokarkkia

50g voita

* Paloittele fudge-irtikset pieniksi palasiksi ja lisää ne sekä 50g voita lämpimään kiisseliin.

* Anna täytteen nyt jäähtyä.

TÄYTE vaihe 3

5 liivatelehteä

0.5 dl "toffeemaitoa" (toffeekastike+maito)

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

2 dl Vispiä

* Vatkaa Vispi vaahdoksi

*Liuota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet pieneen vesitilkkaan ja lisää liivateseos jäähtyneen kiisselin sekaan.

* Lisää vatkaten kiisseliin myös toffeemaito, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma.

* Kaada täyte pohjan päälle.

TÄYTE vaihe 4

1 liivatelehti

1 dl toffeekastiketta

Dumle-karkkeja

* Sulata vedessä liotettu liivate kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita se toffeekastikkeen joukkoon. Kaada seos juustokakun päälle ja tee "marmorikuvioita" esim haarukalla tai grillitikulla. Koristele Dumle-karkeilla ja anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.