Tykkään juustokakuista ja halusin kokeilla jotakin uutta pojan synttäreille. DUMLE kuuluu lempikarkkeihin, joten siitä syntyi ajatus toffee-juustokakkuun.
POHJA
n 200g Diggestivejä / kaurakeksjeä tms
50g voita
* Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan pohjalle muruseos ja laita jääkaappiin.
TÄYTE, vaihe 1
3 dl vettä
2 dl sokeria
3 munaa
4 rkl Maizenaa
0.5 dl hyla-maitoa
0,5 dl toffeekastiketta
* Sekoita edelliset kattilassa ja kuumenna, kunnes seos saostuu sakeaksi kiisseliksi. Älä kuitenkaan keitä eli nosta ajoissa pois liedeltä!
TÄYTE vaihe 2
n 6 Vanilja Fudge -irtokarkkia
50g voita
* Paloittele fudge-irtikset pieniksi palasiksi ja lisää ne sekä 50g voita lämpimään kiisseliin.
* Anna täytteen nyt jäähtyä.
TÄYTE vaihe 3
5 liivatelehteä
0.5 dl "toffeemaitoa" (toffeekastike+maito)
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Vispiä
* Vatkaa Vispi vaahdoksi
*Liuota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet pieneen vesitilkkaan ja lisää liivateseos jäähtyneen kiisselin sekaan.
* Lisää vatkaten kiisseliin myös toffeemaito, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma.
* Kaada täyte pohjan päälle.
TÄYTE vaihe 4
1 liivatelehti
1 dl toffeekastiketta
Dumle-karkkeja
* Sulata vedessä liotettu liivate kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita se toffeekastikkeen joukkoon. Kaada seos juustokakun päälle ja tee "marmorikuvioita" esim haarukalla tai grillitikulla. Koristele Dumle-karkeilla ja anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
Kommentit