Pohja

100g margariinia
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja


* Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää keltuainen ja viimeiseksi jauhot. Painele tasaiseksi.
* Painele halk. 20cm vuokaan taikinaa pohjalle ja noin 3 cm korkeudelle reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan, kunnes uuni on lämmennyt 200 asteeseen
* Paina foliosuikaleet tukemaan reunoja, pistele haarukalla pohja ja esipaista noin 10 -15 minuuttia


Raparperikiisseli

1,5 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl raparperikuutioita
2 rkl perunajauhoja
4 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
25g voita

* Keitä raparperikuutiot sokerivedessä pehmeiksi noin 7 minuuttia ja poista kattila liedeltä.
* Sekoita keskenäään keltuaiset ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
* Lisää keltuaisseos hiukan jäähtyneiden raparperipalojen joukkoon, siirrä takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
Poista kattila liedeltä ja lisää joukkoon 25 g margariinia, sekoita tasaiseksi.
* Levitä kiisseli esipaistetun pohjan päälle.

Sitruunavaahto

1,5dl kermaa
1 pkt Viola sitruunatuorejuustoa
½ sitruunan kuori raastettuna
1 valkuainen kovaksi vaahdotettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunankuori. Nostele lopuksi kovaksi vatkattu valkuainen joukkoon.
Kun piiraspohja ja sen päällä oleva raparperikiisseli ovat jäähtyneet, levitä sitruunavaahto päälle.

Marenki

4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja valuta sokeri joukkoon hiljalleen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Marenki on valmis, kun se jää kauniiksi tasaisiksi huipuiksi.
Levitä valmis marenki kauttaaltaan tortun päälle, myös reunoille.
Paista marenkiin kaunis ruskea väri 225 asteessa.

Torttu on parhaimmillaan muutama tunti kypsennyksestä, kun kiisseli ja vaahto ovat asettuneet kylmässä.