1277103613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1277102938_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä kakut on tehty vaaleaan paahtoleipään - mielestäni paras valinta "xoriatiki" kakkuun. Mitoitin nämä noin 30 hengelle, jolloin jokaisessa kerroksessa on paahtoileipäviipaleita 12 (3x4). Kaikkiaan kakuissa on 48 leipäviipaletta kummassakin.

Kostutusta varten tein sitruuna-yrttiveden (vettä, sitruunamehua, timjamia, rosepippuria - annetaan seistä, kunnes makua on sopivasti vedessä, siivilöydään tarvittaessa)

Täytteitä on kolme erilaista:

1. Aurinkokuivattua tomaattia, punaista paprikaa, tuorejuustoa, maustamatonta jugurttia, punasipulia

2. Fetajuustotäyte (fetaa murustettuna, tuorejuustoa, maustamatonta jugurttia, oreganoa) 

3. Tsatsikia (maustamaton jugurtti+kurkkuraaste+valkosipuli) sekä raastettua kurkkua

Pinnalla on sitten kaikkia xoriatikin aineksia: sipulirenkaita, mustia oliiveja, paprikaa, kurkkua, fetajuustoa ja tomaattia (toisessa ei ole tomaatteja ollenkaan). Kasvisten alla on valutettu maustamton jugurtti+valkosipulituorejuusto. Reunoilla myös herneenversoja.

Ensimmäinen kerta, kun tein tällaisen. Ei varmastikaan viimeinen, sen verran hyvin maistui kaikille.