1243765435_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kakku on laktoositon. Kakussa on kahdessa välissä vadelmamousse ja päällä on diplomaattikreemi eli puolet kermaa ja puolet vaniljakreemia. Koristeina marsipaaniruusuja ja sokerimassan ja marsipaanin seoksesta tehdyt kallat. Keskikoriste sokerimassaa.

Kostutuksessa käytetty vaniljalla maustettua kerma-vesi-seosta.

Vadelmamousse:


12 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2 prk ranskankermaa
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
700 g vadelmia soseutettuna 

1. Soseuta vadelmat. Laita liivatteet likoamaan veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään muut ainekset. Liuota liivate kiehuvaan veteen (n 1dl) ja kaada se hiukan jäähtyneenä seokseen. Sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto suurella lusikalla.

Kakku kannattaa kasata syömistä edeltävänä päivänä samaan vuokaan, jossa pohja on paistettu. Vuoraa ensin vuoka tuorekelmulla kauttaaltaan niin, että kelmu riittää pitkälle reunojen yli pöydälle asti. Laita pohjalle kakun kansi ja kostuta. Kaada päälle puolet vadelmamoussesta. Laita keskiosa kakkua moussen päälle ja kostuta. Kaada loput mousset päälle ja lopuksi kakun pohjaviipale, kostuta. Käännä pöydälle ulottuvat kelmusiivekkeet napakasti kakun päälle ja laita kylmään tekeytymään mielellään yön yli.

Tämän kakkupohja on tehty 9 munan kokoiseksi eli riittää noin 25 hlölle.