1265457473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaisia torttuloisia valmistui meidän keittiössä eilen 5.2. Runebergin päivänä.

200g margariinia, 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria vaahdotetaan. Lisää edelleen vaahdottaen 2 kanamunaa yksitellen. Lisätään joukkoon keskenään sekoitetut 2 dl korppujauhoja, 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl piparinmuruja ja 2 tl leivinjauhetta ( tai 1 tl soodaa) ja vielä viimeiseksi 1dl vaniljakastiketta ja 1 dl maitoa ja pari tippaa manteliaromia.

Jaa taikina vuokiin. Paina jokaiseen torttuun keskelle vadelmahilloa (tai truuttaa pursottimella tortun sisälle). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Dippaa ripeästi kypsät tortut sokeriliemeen, jossa siis vettä, sokeria ja manteliaromia. Punssiakin voi käyttää maun mukaan :) Laita jokaisen tortun päälle vielä hilloa ja tee tomusokeri-vesiseoksesta rengas hillon ympärille. Anna torttujen vetäytyä ennen herkuttelua.