1274192538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja 3 munan kääretorttupohja

3 munaa

1 dl sokeria

½ rkl vehnäjauhoja

3½ rkl perunajauhoja

2½ rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

* paisto 225 asteessa noin 5-7 minuuttia. Kaada sokerioidulle leivinpaperille jäähtymään.

TÄYTE

Kermaa vaahdotettuna n 3 dl

Pakastemansikoita reilusti paloiteltuna

Tumma suklaata 3 riviä sulatettuna

Mansikkatomusokeria

(pari liivakkoa)

 

Vatkaa kerma, mausta mansikkatomusokerilla, lisää pilkotut mansikat. Lisää sulatettu suklaa hitaasti, jotta se hiukan kovettuu sekoitettaessa kivoiksi rouheiksi. En laittanut ajan puutteen takia liivatetta, mutta jos haluaa siistimpää leikkausppintaa leivoksiin, niin kannattaa laittaa ja valmistaa edellisenä päivänä.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Laita väliin täyte. Minulla oli reunavuoka, joka oli apuna, ettei täyte valu ulos reunoilta. Laita toinen pohjapuolikas kanneksi ja paina suoraksi.

Päällisessä on viipaloituja kohmeisia mansikoita ja hyytelösokerilla ohjeen mukaan tehty kiille.

Leivarit voi leikata annospaloiksi ja tarjoilla paperivuokaan asetettuna.