Pohja 3 munan kääretorttupohja
3 munaa
1 dl sokeria
½ rkl vehnäjauhoja
3½ rkl perunajauhoja
2½ rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
* paisto 225 asteessa noin 5-7 minuuttia. Kaada sokerioidulle leivinpaperille jäähtymään.
TÄYTE
Kermaa vaahdotettuna n 3 dl
Pakastemansikoita reilusti paloiteltuna
Tumma suklaata 3 riviä sulatettuna
Mansikkatomusokeria
(pari liivakkoa)
Vatkaa kerma, mausta mansikkatomusokerilla, lisää pilkotut mansikat. Lisää sulatettu suklaa hitaasti, jotta se hiukan kovettuu sekoitettaessa kivoiksi rouheiksi. En laittanut ajan puutteen takia liivatetta, mutta jos haluaa siistimpää leikkausppintaa leivoksiin, niin kannattaa laittaa ja valmistaa edellisenä päivänä.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Laita väliin täyte. Minulla oli reunavuoka, joka oli apuna, ettei täyte valu ulos reunoilta. Laita toinen pohjapuolikas kanneksi ja paina suoraksi.
Päällisessä on viipaloituja kohmeisia mansikoita ja hyytelösokerilla ohjeen mukaan tehty kiille.
Leivarit voi leikata annospaloiksi ja tarjoilla paperivuokaan asetettuna.
Kommentit