Eli perinteinen kurkku-jugurtti salaatti. "Tsade" syödään yleensä alkupaloina leivän kanssa, mutta kokeile joskus myös kesäkeittiön grilliantimien kanssa. Sopii niin lihaan kuin kanaankin ja ihan oman maun mukaan vaikka kalaan ja lampaaseen tai vihreään salaattiin kastikkeeksi.

Tässä ohje yhteen pieneen annokseen eli noin 2 hengelle, kannattaa tehdä vaikka kaappiin tuplasatsit, niin voi aamupalallakin herkutella leivällä ja tsatsikilla.

2 dl Maustamatonta jugurttia (esim.lindahlsin kreikkalainen tai turkkilainen tai bulgarianjugurtti) 
noin ½ kurkku
1-2 valkosipulinkynsi / -ttä
suolaa
pieni loraus oliiviöljyä
tuoretta minttua
½ tl valkoviinietikkaa

* Kaada jugurtti valumaan. Itse käytän ihan suodatinpussia ja suppiloa apuna. Anna valua 10-20 minuuttia, ettei valmis kama ole liian löysää.

* Raasta kurkku ohueksi raasteeksi. Sekoita kurkkuraasteeseen hiukan suolaa, niin ylimääräinen neste irtoaa paremmin. Anna mehustua hetki ja puristele liika vesi pois vaikkapa lävikössä.

* Yhdistä nyt jämäkkä jugurtti ja kurkkuraaste, lisää joukkoon puristettu valkosipuli,  etikka, öljy ja hiukan tuoretta minttua. Lait tsatsiki laakealle lautaselle ja nakkaa keskelle vielä yksi musta oliivi :)

Kali oreksi!