1272633645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

5 dl vettä

3 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 ison sitruunan kuori raastettuna

vaniljauutetta / vaniljasokeria

n 15-16 dl vehnäjauhoja

200g margariinia

PAISTOON  900ml Rypsiöljyä

PÄÄLLE  sokeria

 

* Valmista taikina: lisää n 42 asteiseen veteen pari dl jauhoja + kuivahiivat, sokeri, suola. Anna taikinajuuren käynnistyä liinan alla lämpimässä n 10-15 minuuttia. Lisää raastettu sitruunankuori, vaniljauute, loput jauhot ja viimeisenä vaivaa mukaan pehmennyt margariini.

* Tee taikinasta pari pötköä ja jaa kumpikin noin 15-20 palaseen, jotka pyöritetään pulliksi. Laita liina päälle.

* Kuumenna öljy kuumaksi: oikea lämpötila on silloin, kun öljyyn pudotettu taikinanokare nousee heti pintaan ja poreilee.

* Ota pulla, paina etusormi sen läpi ja tee keskelle reikä. Pyöräytä reikä isommaksi kahden etusormen avulla. Laita varovasti öljyyn. Paista n 2,5 mnuuttia / puoli. Laita valumaan hetkeksi talouspaperille ennen sokerointia.

1272634334_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää Wappua!