5 dl vettä
3 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 ison sitruunan kuori raastettuna
vaniljauutetta / vaniljasokeria
n 15-16 dl vehnäjauhoja
200g margariinia
PAISTOON 900ml Rypsiöljyä
PÄÄLLE sokeria
* Valmista taikina: lisää n 42 asteiseen veteen pari dl jauhoja + kuivahiivat, sokeri, suola. Anna taikinajuuren käynnistyä liinan alla lämpimässä n 10-15 minuuttia. Lisää raastettu sitruunankuori, vaniljauute, loput jauhot ja viimeisenä vaivaa mukaan pehmennyt margariini.
* Tee taikinasta pari pötköä ja jaa kumpikin noin 15-20 palaseen, jotka pyöritetään pulliksi. Laita liina päälle.
* Kuumenna öljy kuumaksi: oikea lämpötila on silloin, kun öljyyn pudotettu taikinanokare nousee heti pintaan ja poreilee.
* Ota pulla, paina etusormi sen läpi ja tee keskelle reikä. Pyöräytä reikä isommaksi kahden etusormen avulla. Laita varovasti öljyyn. Paista n 2,5 mnuuttia / puoli. Laita valumaan hetkeksi talouspaperille ennen sokerointia.
Hyvää Wappua!
Kommentit