1238229171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rippijuhliin tämäkin. Vaahtokarkkimassaa toivottiin toiseen kuorrutteeksi ja sen tein, pitkästä aikaa.

Täytteenä appelsiini-valkosuklaamassa: 2 prk Vispiä vaahdotetaan, joukkoon lisätään sulatettua valkosuklaata ( hiukan vajaa 2 Pandan levyä), kahden pienen appelsiinin hedelmäliha sekä 200 g appelsiini-tuorejuustoa. Tomusokeria maun mukaan, jos tarvitsee lisätä.

Kostutuksessa vaniljamaito, jossa vastapuristettua appelsiinin mehua (makeampaa ja parempaa kuin pelkkä tuoremehu).

Pinnalla siis MMF eli vaahtokarkkikuorrute; pussillinen valkoisia vaahtokarkkeja ( 300g) + tilkka vettä ( n 2 rkl) sulatetaan mikrossa öljytyssä kulhossa ½ minuuttia kerrallaan, välillä sekoitetaan. Sulanut venyvä tahna kaadetaan kulhoon, jossa on noin 4 dl tomusokeria valmiiksi pohjalla ja reunoilla. Ala kääntelemään öljytyllä kädellä tomusokeria massan joukkoon. Kun liki kaikki on sekoitettu, lisää tomusokeria hiukan kerrallaan vielä noin 2-4 dl, kunnes massa on kiinteää, mutta pehmoisaa, lähinnä kimmoisaa. Itse värjäsin valkoisen massan Wiltonin geelivärillä ennen kaatamista tomusokerin päälle toiseen astiaan.

Reunoilla on vihreäksi värjättyä pikeeriä vesikasveina, marsipaanista muutama kala, ja sokerihelmiä kuplina.

Kakkukoriste on sukeltaja, joka on tehty marsipaanista. Sukelluslasien lasi on pala liivatelehteä. Koriste matkasi juhlapaikalle erillisessä astiassa.

1238229275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1238229362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e