PASTITSIO

1645268.jpg

Kyseinen ruoka kuuluu ihan meidän perheen lemppareihin. Kivaa vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon ja pitkin vuotta on kiva fiilistellä kreikkalaisen ruuan parissa ihan kotikeittiössäkin.

500 g putkispagettia / pitkää makaronia

1 iso sipuli

600g naudan jauhelihaa

700 g tomaatteja

2,5 dl kuivaa valkkaria

40g voita

4 rkl vehnäjauhoja

7,5 dl maitoa

3 munaa

200g juustoa raasteena (kefalotyri, jos on kreikantuliaisia kaapissa ;))

1 nippu persiljaa

1 tl sitruunamehua

Mausteiksi suolaa, mustapippuria, kanelia, muskottipähkinää

* Keitä makaronit lähes kypsiksi ja valuta. paloittele sipuli, kuullota se ja lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan. Käytä kovaa lämpöä pannulla ja paista jauhelihasta kaikki turha neste pois ja murusta se pieneksi.

*Kalttaa tomaatit (kasta kuumaan veteen ja kuori ), pilko ja lisää jauhiksen joukkoon. Jos käytät porkkitomaattimurskaa, lopputulos on valmis ja maukas, mutta kiusallisen löysä ruoka. Suosittelen siis itse kalttamaan, ei ole niin paha homma, miltä kuulostaa :).

* Sekoita jauhelihaan mausteet, suola, viini ja 1,1/4 dl vettä.Keittele hiljalleen noin 10 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

* Sulata voi kasarissa, lisää jauhot ja kypsytä hetki. Sekoita maito hitaasti joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja sitruunamehulla. Anna hiukan jäähtyä ja lisää joukkoon 2 kananmunaa.

* Voitele vuoka ja levitä pohjalle puolet makaronista. Ripottele päälle noin puolet juustoraasteesta.

* Huuhdo ja silppua persilja ja lisää se ja 1 muna jauhelihakastikkeen joukkoon. Kaada seos makaronin päälle.

* Levitä loput makrut ja päälle vielä lopuksi valkokastike. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet ja paista uunissa noin 45 minuuttia.

Tästä annoksesta syö helposti 6 henkeä ja itse olen tehnyt kerralla enemmän ja pakastanut tuleviin kreikkahetkiin.