Tässä leivässä on taas kerran hyödynnetty aamuinen kaurapuuro :)
Nestettä on kaikkiaan 5 dl (muista laskea arviolta nesteeksi myös puuron sisältämä neste) ja 1 pss kuivahiivaa. Hunajaa n ½ rkl käynnistämässä hiivaa, jauhoina sekä sämpylä- että hiivaleipäjauhoja (n 10-12 dl), aurinkokuivattua tomaattia n 3/4 dl pilkottuna, oliiviöljyä 2 rkl.
* kohotetaan taikina kulhossaan 15-20 min, kaadetaan pöydälle, alustetaan huolella ja jaetaan & taputellaan kahdeksi leiväksi.
Pinnalla on pinjansiemeniä ja oman pihan kirsikkatomaatteja, fetapaloja painelin taikinan sisälle.
* kohota leipiä ennen uuniin laittoa vielä uudelleen liinan alla, kunnes pinta on "joustava" eli 15-20 min. Paisto 200-225 asteessa 20-30 min, kunnes kypsää.
Kommentit