1256650903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamulla heräsin esikoisen niistelyn ääniin. Poika jäikin koulusta kotiin parantelemaan orastavaa lämpöilyä, itsekin olisin ehkä jonkinlaisen tropin tarpeessa.

Välipalalla söimme uunituoreita leipärullia, pikapatonkeja. Tein ½ litran tavallisen taikinan vehnä- ja sämpyläjauhoista. Kohonneen taikinan jaoin kahteen osaan, jotka kaulin suorakaiteiksi. Voitelin pehmeällä margariinilla ja puristin päälle reilusti valkosipulia. Sitten kääriminen rullalle ja vielä pari viiltoa leipiin. Pirskottelin vettä pellillle hiukan ennen uuniinlaittoa. Paistoin reilu 200 asteessa kypsiksi.  Nam.

Keitin myös mustaherukoista reilun litran mehukeittoa tuomaan täydennystä C-vitaminivarastoihin.

Mene pois flunssan alku, mene pois!