Kirjaan tähän ohjeen alkuperäisessä muodossaan. Ohje on kirjasarjasta Maailman keittiöitä, Kreikka ja sen on koonnut Kristina Likidis-Köningsfeld

28 kpl piiraita

½ pkt fillotaikinaa (kaupan pakastealtaasta)
80g voita taikinalevyjen voiteluun

Täyte:

20g voita
1 rkl vehnäjauhoja
4 rkl maitoa
100g kermaa
150g fetajuustoa
50g Graviera-juustoa rasteena
½ nippua tilliä
½ nippua persiljaa
mustapippuria
muskottipähkinää

Sulata taikina ohjeen mukaan. Avaa rulla vasta sulaneena, poista kelmusta ja avaa taikinalevyt. Peitä kostealla keittiöliinalla.

Valmista täyte.
Kuumenna kasarissa 20g voita. Lisää jauhot, sitten maito sekä kerma, kunnes syntyy sakea kastike. Siirrä kasari pois liedeltä.

Murenna haarukalla fetajuusto ja sekoita yhdesä Gravieran (tai Emmentalin) kanssa kastikkeeseen. Pilko yrtit (käytin itse vain persiljaa), lisää ne ja mausta täytekastike.

Nosta päällekkäin kaksi fillo-levyä, leikkaa ne noin 7x20 cm suikaleiksi ja voitele ne sulalla voilla. Nosta teelusikallinen täytettä jokaisen suikaleen päähän ja taittele taikina siksakmaisesti kolmioksi niin, että täyte jää sinne kolmion sisälle. Voitele vielä voilla ja paista piiraita 200 asteen lämmössä noin 10-15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Pulla-Akka todella suosittelee :)