Tämä Maijan kakku on laktoositon ja sen täytteinä olivat mansikka sekä sitruunainen vaahto. Pinnan suklaakuorrutuksessa on käytetty Brunbergin laktoositonta suklaata.

Laktoositon suklaakuorrutus

200g Brunbergin sinistä laktoositonta suklaata (á 50g)
1,2 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kasarissa kuumaksi ja ota pois levyltä. Lisää kerman joukkoon pilkottu suklaa ja anna hiljalleen sen sulaa kerman joukkoon. Välillä voit hitaasti sekoitella vaikka nuolijan avulla. Kun suklaa on sulanut, lisää voi tuomaan kiiltoa.
Kakun pinta kannattaa sivellä jollain hienolla hillolla, esim  aprikoosisoseella tai sitruunatahnalla (tässä sitruuna alla). Suklaa saa hetken jäähtyä kattilassa ennen kakun päälle kaatamista, jottei se valu suoraan reunoilta alas. Samasta syystä kuortutettava kakku saa olla mielellään kylmä. Jos kuorrute jäähtyy liikaa ja paksuuntuu, sen voi kuumentaa uudelleen juoksevaksi.