Laktoositon suklaakuorrutus
200g Brunbergin sinistä laktoositonta suklaata (á 50g)
1,2 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kasarissa kuumaksi ja ota pois levyltä. Lisää kerman joukkoon pilkottu suklaa ja anna hiljalleen sen sulaa kerman joukkoon. Välillä voit hitaasti sekoitella vaikka nuolijan avulla. Kun suklaa on sulanut, lisää voi tuomaan kiiltoa.
Kakun pinta kannattaa sivellä jollain hienolla hillolla, esim aprikoosisoseella tai sitruunatahnalla (tässä sitruuna alla). Suklaa saa hetken jäähtyä kattilassa ennen kakun päälle kaatamista, jottei se valu suoraan reunoilta alas. Samasta syystä kuortutettava kakku saa olla mielellään kylmä. Jos kuorrute jäähtyy liikaa ja paksuuntuu, sen voi kuumentaa uudelleen juoksevaksi.
Kommentit