Tästä annoksesta tulee noin 12 pientä tai kuusi suurempaa piirasta, illanistujaisiin riittää varmastikin neljälle ainakin. Tarjoisin näitä vaikkapa mezeiden kanssa - lautaselle oliiveja, tsatsikia, fetaa... Ja lasiin valkkaria. Näin arkiolostuhteissa tarjosin näitä kuitenkin koululaisille välipalaksi ja saivat heiltäkin erittäin hyvän vastaanoton.
Taikina:
225g jauhoja
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
Sihtaa jauhot kulhoon. Paina jauhokasaan syvennys, johon kippaat oljyn, suolan ja veden. Käännä käsin aineet sekaisin ja alusta huolellisesti ainakin 100 painallusta, niin taikinpallosta tulee kimmoisa ja tasainen. Kääräise kelmuun ja laita kylmään 30-60 minuutiksi.
Jauhelihaseos:
200g sika-nautajauhelihaa
½ punasipuli
1/3 Pikkusisko-valkosipulijuustosta
1,5 rkl sitruunapestoa
½ dl tuoretta rucolaa silputtuna
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa
1 keltuainen (säästä valkuainen)
Paistoon
1 dl öljyä
Ota taikinasta puolet ja kauli se aivan ohueksi levyksi. Ota muotilla tai piirtele vapaalla kädellä 10-15 cm halkaisijan ympyröitä. Voitele ympyrän reunat valkuaisella, laita noin rkl täytettä taikinalle ja taita puolet vastakkain. Painele reuna kiinni haarukalla. Täytä samoin koko lopputaikina.
Kommentit