Löysin kaupasta herkullisen näköisiä mansikoita ja oli pakko päästä jotakin leipomaan. Valmistin lauantai-illalle siis hyydytetyn juustokakun.

Pohja:

200g Domino Tuplaunelma-keksejä
65g leivontamargariinia sulatettuna

Täyte:

4 dl kermaa
4 liivatelehteä
1 prk Sunnuntai sitruuna-tuorejuustoa
150g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
 

Pinnalle:

*  sitruunasiirappi ja sokerioituja sitruunankuoria(keitin sitruunankuorta sokerivedessä, kunnes se pehmeni. Kuoret nostin lautaselle ja sokeroin, siirapin valutin kakun pinnalle)
suklaaganache (n 1 dl kermaa ja 2 riviä Fazerin tummaa suklaata. Kuumenna kerma ja poista liedeltä, laita joukkoon paloiteltu suklaa, jotta se sulaa. Vatkaa jäähtyneenä vaahdoksi)
tuoreita mansikoita

- Avaa Dominot ja ota täyte talteen erilliseen kulhoon. Murusta keksit hienoksi ja lisää murun joukkoon sula rasva. Levitä muruset vuoan pohjalle. Jos käytät irtoreunavuokaa, voit kasata kakun suoraan tarjoilulautaselle ja hyödyntää vain vuoan reunat.

- Levitä Dominoiden täyte pohjan päälle muruina.

- Sekoita keskenään tuorejuustovalmisteet, sokeri, sitruunankuori ja vaniljasokeri tasaiseksi ja pehmeäksi.

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

- Vatkaa kerma vaahdoksi

- Liuota liivatelehdet tilkaan kiehuvaa sitruunamehua/vettä ja kaada seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon.

- Nostele kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti ja huolellisesti reunoja pitkin, kunnes massa on ilmavaa ja tasaista. Kaada tuorejuustoseos murupohjan päälle ja laita hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi.

- Valmista ganache ja vaahdota hyvin jäähtyneenä. Koristele ruusukkeilla ja mansikoilla, valuta päälle sitruunasiirappi.