Kakkupohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Täyte


1,5 dl pehmeää margariinia
2 dl sokeria
½ prk maitorahkaa
3/4 prk kondensoitua maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

2 omenaa karkeana raasteena
Sitruunamehua

Vaahdota keskenään kuohkeaksi pehmyt rasva ja sokeri, lisää vaahdotettavaksi maitorahka. Kun ovat kuohkeasti sekaisin, kaada joukkoon kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
Raasta omenat ja sekoita omenoiden joukkoon happamuutta lisäämään sitruunamehua.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta seoksella, johon käytät kondensoidun maidon loppuja vedellä ohennettuna.
Laita kumpaankin täyteväliin yksi omena karkeana raasteena ja puolet täytteestä. Laita kansi päälle, kostuta ja päällystä kelmulla . Anna makujen asettua kylmässä yön yli.


Kuorrutus: Italialainen marenki

5 valkuaista
250g sokeria
0.8 dl vettä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna kasarissa sokerit ja vesi 181-121 asteeseen. Kaada voimakkaasti vatkaten kuuma sokerivesi valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa voimakkaasti pari minuuttia ja hiljennä sen jälkeen tehoja. Vatkaa rauhallisemmin, kunnes marenkivaahto on kiiltävää ja jäähtynyttä.

Levitä kakulle murupinnaksi ohuelti marenkia ja sen jälkeen levitä marenki pintaan joko veitsen tai lusikan avulla lumikeoiksi tai pursota marengista lumirosetteja.
Tässä kakussa olen viistonnut yhden kakun reunan ennen päällystämistä, jotta sai sopivasti kallistettua viistosti erillisen sokerimassasta tehdyn ruusun.
 

Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen, jonka teema oli "valkoinen kakku tammikuulle". Kiitos äänestäjille toisesta sijasta :)