Vaali-illalle täytyi saada tietenkin hiukan vaalipurtavaa. Tein pitkästä aikaa tuulihattuja. Tuulihattujen perusohje on helppo ja ne on helppo valmistaa.

 

TUULIHATUT (30-40 kpl)

150g voita tai margariinia

3 dl vettä

2,5 dl vehnäjauhoja

4 isoa kananmunaa

(jos käytät pieniä kananmunia, vähennä jauhojen määrää 1,5 rkl)

 

Laita kattilaan rasva ja vesi ja kuumenna ja kiehauta, kunnes rasva on sulanut. Ota lähellesi puuhaarukka sekoitusta varten ja kaada vesi-rasvaseokseen koko jauhomäärä. Pidä kattila edelleen kuumalla levyllä ja vatkaa voimakkaasti jauhot taikinan joukkoon, kunnes taikina irtoaa kattilan pohjalta ja reunoilta kauniisti kiiltävänä ja tasaisena. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Laita taikina leivinpaperin päälle pellille joko pursottaen tai kahden lusikan avulla nokareiksi. Paista tuulihatuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Älä availe luukkua turhaan paiston aikana ja ota tuulihatut vasta kunnolla kypsinä pois, jotta ne eivät lässähdä.

 

SITRUUNA-MUSTIKKATÄYTE

Halusin kokeilla kerman sijaan lohkeavampaa täytettä.

Käytin täytteeseen 1 purkin Ehrmann'n vaniljaista Grand Dessert vanukasta, ½ purkkia rahkaa, 1 sitruunan raastettu kuori, sitruunamehua, tomusokeria ja 2 liivatelehteä.

Valmista täyte sekoittamalla ensin kaikki aineet ja tarkistamalla maku. lisää lopuksi vesitilkkaan ohjeen mukaan liuotetut liivatteet ja anna täytteen asettua. Täytä tuulihattuihin kerroksittain täytettä ja mustikoita. Pinnalle spritsasin tummaa suklaata.

 

KATKARAPU

Katkaraputuulihatuissa on täytteenä katkarapuja, sipulisilppua, keitettyä kananmunaa, kevyt-majoneesia, kapriksia, tilliä, salaattia ja oranssia paprikaa. Ripaus suolaa ja pari kierrosta vastajauhettua pippuria.