Isän synttärikahville vein mukanani maistuvan kakun. Ajatus oli hyödyntää Toblerone-kahvijauhetta sekä mokkapapuja ja tehdä mokkakakku. Yksi kahvijauhepussi antoi mukavan sävyn täytteelle, mutta mokka ei siitä kyllä erottunut. Ja kun olin rikkovinani mokkapapuja, ne olivatkin täysin tummaa suklaata. Maukas kakku syntyi näistäkin aineksista :)
POHJA:
200g joulupipareita murustettuna
75-80g sulatettua margariinia
TÄYTE:
3,5-4 dl kermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
170g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 annos kahvijuomajauhetta (Jacobs, Toblerone)
PINTAKERROS:
1,5 dl kermaa
tomusokeria maun mukaan
30g maustamatonta tuorejuustoa
vajaa kourallinen tummia suklaapapuja rouheena
+ kermanokareet, joissa ehjät suklaapavut
Sekoita piparimurut ja sula rasva ja levitä muruseos irtoreunavuokan keskelle suoraan tarjoilulautaselle (tai käytä myös pohjaa). Itse käytin säädettävää reunavuokaa, jonka halkaisijaksi laitoin 26 cm. Laita vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet, niin juustotäyte ei tartu reunaan kiinni. Jos haluat varmistella, voit kevyesti öljytä leivinpaperisuikaleet ja sirotella päälle pölysokeria.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ohjeen mukaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja tarkista maku itsellesi sopivaksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sekoita siihen kahvijuomajauhe. Kun kahvi on liuennut, kuumenna vielä ja sulata joukkoon puristellut liivatelehdet. Sekoita kahvi-liivateseos juustoseokseen huolellisesti. Kaada piparipohjan päälle, tasoita ja laita yön yli hyytymään jääkaappiin.
Rouhi suklaa rouheeksi, vatkaa ja mausta kerma, ota osa talteen valkoisia nokareita varten. Lisää toiseen puoleen suklaarouhe. Irroita kakusta reunavuoka ja reunan leivinpaperit.Levitä suklaarouhevaahto veitsellä juustotäytteen päälle suklaakerrokseksi ja pursottele päälle vielä valkoisia rosetteja. Laita kuhunkin vielä suklaa- tai "kahvipapu".
Tällä kakulla isää onnittelee
Kommentit