1326040190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmista perustaikina. Tällä kerralla tein itse tällaisen:

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

8-12 dl vehnäjauhoja - määrä riippuu jauhojen laadusta. Kun taikina on pehmeää ja kimmoisaa, se on yleensä sopiva :)

reilu loraus oliiviöljyä

paahdettua sipulirouhetta

TÄYTTEESSA: margariinia, valkosipulia, tuoretta basilikaa, fetakuutioita.

Kauli kukin palasista suorakaiteeksi, voitele pehmeällä margariinilla ja levitä päälle täytteet. Rullaa pötköksi ja aseta peitettynä kohoamaan. Jos haluat pyöreän leivän, solmi rullattu pötkö löyhästi alkusolmulle ja aseta liinan alle kohoamaan.

Tein taikinan koneella ja eli laitoin aineet sekaisin ja vaivasin taikinaksi.  Jauhoja laitetaan taikinaan vähän kerrallaan, jotta taikinasta tulee sopivan sitkoinen. Kovapintaiset sipulirouhepalat kannattaa lisätä vasta ihan loppuvaiheessa, etteivät ne riko syntynyttä sitkoa. Nostatuksen jälkeen jaoin taikinan kolmeen osaan, joista kahdesta tuli leipä ja yhden rullasin ja solmin sitten kevyelle solmulle.

Nostatusten jälkeen kevyt kostuts vedellä ja päälle seesaminsiemeniä. Paisto noin 200 asteessa, kunnes leipä on kauniin värinen ja kypsä.

Leipätiedotuksen sivuilta löytyy hyvää ja hyödyllistä tietoa leivän valmistuksesta.

Hyvä iltapala on valmis.

 

1326040207_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1295434401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e