1325573900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uuden vuoden aikaan tein suuresta joulukalkkunasta jääneistä paloista suolaisen piiraan. Ajattelin ensin tehdä Jamie Oliverin ohjeella , mutta siihen tulikin 2 kg purjosipulia, joten sovelsin ohjeesta oman version. Samalla tyylillä voi piiraaseen kätkeä varmaan ihan mitä tahansa broileria tai vaikkapa kinkkua.

1 pkt pekonisiivuja pilkottuna

1 iso purjosipuli

2 keskikokoista punasipulia

salvianlehtiä

2 valkosipulinkynttä

öljyä ja voita kuullottamiseen

(meri)suolaa ja pippuria

1 prk smetana

noin 4 dl kalkkunanpalasia

lehtitaikinalevyä sen verran, että riittää peittämään täytteen

 

* Pilko purjosipuli kokonaan ja kuullota hiljalleen öljyssä hetki, Kuori ja viipaloi pinasipulit ja lisää ne pannulle, samoin salvianlehdet. Anna sipuleiden hautua ja kuullottua aivan rauhassa hiljaisella lämmöllä 15-20 minuuttia.

* Lisää joukkoon kalkkuna, pilkottu valkosipuli, pippuri ja suolaa ja anna makujen tasaantua taas kannen alla joitain minuutteja. Lisää joukkoon purkki smetanaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa uudelleen.

* Laita täyte piirasvuokaan ja kauli lehtitaikinasta päälle kansi. Voitele taikina kananmunalla ja painele taikinakanteen veitsellä viiltoja tai painele kauttaaltaan vaikkapa haarukalla.

* Paista kauniin kultaiseksi 190 asteessa alatasolla.

1295434442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e