Uuden vuoden aikaan tein suuresta joulukalkkunasta jääneistä paloista suolaisen piiraan. Ajattelin ensin tehdä Jamie Oliverin ohjeella , mutta siihen tulikin 2 kg purjosipulia, joten sovelsin ohjeesta oman version. Samalla tyylillä voi piiraaseen kätkeä varmaan ihan mitä tahansa broileria tai vaikkapa kinkkua.
1 pkt pekonisiivuja pilkottuna
1 iso purjosipuli
2 keskikokoista punasipulia
salvianlehtiä
2 valkosipulinkynttä
öljyä ja voita kuullottamiseen
(meri)suolaa ja pippuria
1 prk smetana
noin 4 dl kalkkunanpalasia
lehtitaikinalevyä sen verran, että riittää peittämään täytteen
* Pilko purjosipuli kokonaan ja kuullota hiljalleen öljyssä hetki, Kuori ja viipaloi pinasipulit ja lisää ne pannulle, samoin salvianlehdet. Anna sipuleiden hautua ja kuullottua aivan rauhassa hiljaisella lämmöllä 15-20 minuuttia.
* Lisää joukkoon kalkkuna, pilkottu valkosipuli, pippuri ja suolaa ja anna makujen tasaantua taas kannen alla joitain minuutteja. Lisää joukkoon purkki smetanaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa uudelleen.
* Laita täyte piirasvuokaan ja kauli lehtitaikinasta päälle kansi. Voitele taikina kananmunalla ja painele taikinakanteen veitsellä viiltoja tai painele kauttaaltaan vaikkapa haarukalla.
* Paista kauniin kultaiseksi 190 asteessa alatasolla.
Kommentit