1324232691_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


3 levyä Pirkka lehtitaikinaa
1 pötkö marsipaania

****

2,5-3 dl kermaa
1prk maitorahkaa
½ sitruunan mehu
1 prk luumumarmeladia
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä

****
3 omenaa kuorittuna, viipaloituna
3 rkl margariinia tai voita
2 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
rusinoita maun mukaan

***
paahdettuja mantelilastuja

 

1324232707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli kukin levy noin tuplamittaan, kuten kuvassa. Ota marsipaania noin pingispallon kokoinen pala ja kauli se myös ohueksi.

Nosta taikinalevyn toisen päähään marsipaani ja taita toinen puoli päälle. Kauli uudelleen ohueksi. Tee sama kaikille levyille. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja pistele marsipaanilla täytetyt taikinalevyt kauttaaltaan haarukalla. Paista 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin keltainen. Anna jäähtyä.

Valmista luumurahkatäyte. Laita kolme liivatelehteä likoamaan oheen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja luumumarmeladi. Lisää sitruunamehu ja makeuta kermaseos oman makusi mukaan sopivaksi. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Jos vaahto on kovin löysää, anna sen seistä jääkaapissa, kunnes se ei ole enää valuvaa.

Kokoa kakku. Laita vadille ensin pohjaksi yksi taikinalevy ja sen päälle puolet rahkaseoksesta. Toista ja laita vielä kolmas taikinalevy kanneksi. Anna asettua jääkaapissa yön ylitse.

Siisti veitsellä hyytyneen kakun reunat. Paahda mantelit uunin ylätasolla kuumassa lämmössä hetki, että saavat kauniin värin. Ripottele kakun päälle tomusokeria ja paahdetut mantelit.
Sulata voi paistinpannulla, lisää ohuet omenaviipaleet sekä rusinoita sekä sokeri. Karamellisoi hedelmät keskikuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ovat pehmeitä.

1324233197_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarjoile kylmä jouluinen lehtitaikinakakku karamellisoitujen lämpimien omenoiden ja rusinoiden kanssa.
 
 1295434401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e