1320160278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



POHJA

225g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
5 kananmunaa
n 5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
70g tummaa suklaata sulatettuna

- vaahdota keskenään pehmeä margariini ja sokeri.
- Lisää kuohkeaan vaahtoon reippaasti samalla vatkaten yksi kananmuna kerrallaan. Anna jokaisen munan vaahtoutua rauhassa ennen seuraavan lisäämistä
- Sihtaa ja sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää ne taikinavaahtoon varovasti käännelleen ja valuta vielä joukkoon sulatettu suklaa
- Paista pohjaa 180 asteesa kypsäksi, noin 40 minuuttia

TÄYTE 1

4 dl kermaa
200g tummaa suklaata
½ prk appelsiinituorejuustoa
½ prk säilöttyä mangoa
3 liivatelehteä
tomusokeria maun mukaan

- Kuumenna kerma ja lisää pilkottu suklaa kerman joukkoon sulamaan. Jäähdytä.
- Vatkaa täysin jäähtynyt ganache vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Puristele käsin säilykemango palasiksi ja lisää joukkoon. Lisää myös maun mukaan tomusokeria, jos tarvitsee. Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä ja liuota ne tilkkaan mangopurkin säilykelientä. Voit liuottaa ne myös kahvitilkkaan, jolloin suklaa saa tummemman sävyn.
- Valuta liivateseos nauhana suklaaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten.

TÄYTE 2

4 dl kermaa
½ prk appelsiinituorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 prk säilöttyä papaijaa
4 liivatelehteä
½ prk säilöttyä mangoa
½ limen mehu
tomusokeria maun mukaan

- Vaahdota kerma reilusti vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri sekä pilkotut tai soseutetut hedelmäpalat valutettuna. Lisää myös limen mehu ja tarvittaessa tomusokeria. Liota kylmässä vedessä liivatteet pehmeiksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa papaijapurkin lientä. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen sekoittaen samalla reilusti.

KASAAMINEN

Halkaise kakku kolmeen osaan. Aseta alimmainen pohjapala kakkualustalle ja kostuta ruokalusikan avulla vaniljalla maustetulla kermavesiseoksella. Kostuketta ei tarvitse levittää kauttaaltaan, sillä kakku on mehevä. Levitä ensimmäinen täyte, suklainen. Sen päälle keskipohja, jolle taas hieman kostutusta ennen vaalean täytteen levitystä. Laita lopuksi päälle kansi ja kostuta sitäkin hieman. Pyöräytä ympärille tiukasti tuorekelmua ja laita kylmään asettumaan yön yli.

KUORRUTUS
kuorrutuksen alla Saarioisen aprikoosimarmeladi, joka on soseutettu sauvasekoittimella sileäksi

2,5 dl kermaa
300g Pandan tumma suklaa
½ rkl voita

*****

150 g Pandan valkoinen suklaa
10 tippaa piparminttuaromia (tai maun mukaan)

Kuumenna kerma, älä keitä. Poista liedeltä. Lisää pilkottu tumma suklaa kerman joukkoon ja anna rauhassa sulaa. Kääntele varovasti ja rauhassa. Kun seos on tasaista, lisää nokare voita tuomaan suklaaseen kiiltoa.

Aseta kakku ritilälle, jonka alla on leivinpaperia suojaamassa pöytää. Levitä soseutettu aprikoosimarmeladi ohuena pintana kakun päälle kauttaaltaan. Kun sula suklaa on hetken seisahtanut eikä enää ole aivan juoksevaa, kaada kakun päälle. Levitä veitsen avulla kakun reunoille.

Sulata valkosuklaa paloiteltuna. Lisää sulaan suklaaseen piparminttuaromia maun mukaan, noin 8-12 tippaa tai aromiaineesta riippuen maun mukaan. Valuta tumman kuorrutuksen päälle ristikkokuvioita ja valuta loppu piparmintun makuisesta valkosuklaasta kakun reunoille.

Anna kakun asettua vähintään muutama tunti ennen tarjoilua, pari päivää jääkaapissa täyteläistää kakun makua.

1320160300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e