2 pkt lehtitaikinalevyjä (ota ajoissa sulamaan)
1 reilun kokoinen bataatti
foliopaperia
***********
n 2 dl survottua kypsää bataattia
suolaa maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
1 keltuainen
3 rkl ranskankermaa
(nokare voita)
muutama lehti tuoretta rakuunaa
***********
½ dl cashewpähkinöitä
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl vehnäjauhoja
25g sulatettua margariinia
***********
Aura-juustoa
kapriksia
tuoretta timjamia
rosépippuria
***********
kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä
Laita uuni kuumenemaan 200. Levitä uunipellille leivinpaperi. Pistele bataattiin haarikalla kauttaaltaan reikiä ja laita se folion päälle uuniin paistumaan noin tunnin ajaksi, kunnes on pehmeää. Kun bataatti on kypsä, halkaise se lämpimänä ja kaavi lusikalla sisusta kulhoon.
Sekoita joukkoon suola, pippurit, ranskankerma, sitruunamehu, rakuuna ( ja voi). Maista ja lisää mausteita omaan makuusi sopivaksi.
Pilko pähkinät. (Voit käyttää myös pekaanipähkinää, joka sopii jopa paremmin bataatin kanssa, mutta joka minulta oli loppunut) Lisää ruokokidesokeri ja vehnäjauhot sekä sula margariini.
Puolita lehtitaikinalevyt. Paina keskelle taikinaneliötä pieni renkaan muotoinen painauma muotilla tai vaikka lasin avulla. Laita keskelle noin ruokalusikallinen bataattisosetta ja sen päälle pähkinärouhetta. Murusta aurajuustoa maun mukaan ja laita vielä päälle muutama kapris.
Voitele reunat ja sirottele seesaminsiemenet.
Lasten suosikki oli Aurajuustopiilo, jossa alimmaiseksi laitettiin reilu nokare Aura-juustoa ja piilotettiin se bataatin alle. Päälle tuoretta sitruunatimjamia kasvimaalta.
Paista 200 asteessa kauniin värisiksi ja kypsiksi. Päälle vielä hiukan rosepippuria.
Näissä tortuissa yhdistyy kivasti suolainen ja makea, imelä ja karvas ja nämä sopivat hyvin pimeään pikkujouluiltaan glögin kanssa nautittaviksi.
Kommentit