1318070972_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1318071058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1318070989_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1318071091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olipa kiva kakku tehdä :)

Pinta on sokeri- ja kaulintamassan sekoitusta (väri sky blue, Wilton), Mario  on maalattu geeli- ja tomuväreillä sokerimassalle. Hahmot ovat pääasiassa myös sokerimassaa.

***********************

Pitkästä aikaa sisäkuvaakin kakusta :)

1318070929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on marjatäyte, jossa mukana myös noin 100g valkosuklaata sulatettuna. Kerman joukossa on myös maustamatonta tuorejuustoa sekä loraus limen mehua. Kostukkeena vaniljamaito.

1318070949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pinnalle tulevan sokerimassan alla on kreemi, johon laitoin tällä kerralla mukaan pari riviä Pandan maitosuklaata sulatettuna. Se tuo kivaa vaihtelua pelkkään vaniljalla maustettuun kreemiin, mutta ei ole liian suklainen.

Perusohje kreemille on

125g pehmeää margariinia 

 n 4-5 dl tomusokeria

vaniljasokeria tai -uutetta

ruokalusikallisen verran maitoa/kermaa/vettä.

En ole kreemin mittasuhteiden kanssa kovin tarkka, sillä maku ratkaisee. Pehmeä margariini laitetaan kulhoon ja noin puolet tomusokerista. Vatkataan tasaiseksi ja lisätään vanilja, neste ja loput tomusokerit. Jos näyttää ohuelta tai vaikka maistuu liian rasvaiselta, lisää tomusokeria. Voit maustaa myös mehuilla, sulalla suklaalla, kuoriraasteilla, leivonta-aromeilla jne.

Kreemi levitetään pehmeänä paletin avulla kakun päälle (käytä kreemiä pari sekuntia mikrossa, jos ehtii kovettua liikaa) ja pinta tasoitetaan. Kreemi toimii massapintaisissa kakuissa "kosteuseristeenä", jolloin kakun kosteus ei pääse sulattamaan massaa. Rasvapohjainen kreemi on varmempi kuin kerma, varsinkin, jos kakku joutuu odottamaan kauemmin tarjollepanoa.

***********************

1295434401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e