1302005698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kummipojalla oli viikonloppuna "aikuissynttärit" ja lupasin viedä mennessäni kakkua. Olin jo aikaisemmi ostanut itselleni Wiltonin Heart Tasty-Fill -vuokasetin, jonka otin nyt testikäyttöön. Vuokaan ei voi leipoa tavallista sokerikakkua (kumoaminen hankalaa), vaan pohjan täytyy olla enemmä murokakku-tyyppinen. Vuokan mukana tuli reseptivihkonen, jossa harmikseni suurin osa ohjeista perustui erilaisiin valmiisiin cake mix' eihin.

Tässä kuitenkin aikaansaannokseni:

1) MANSIKKA-SUKLAAKAKKU MARJASYDÄMELLÄ

1302003732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302003784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 riviä Pandan tummaa suklaata

3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

3,6 dl tummaa kahvia

1 dl rahkaa

½ dl kermaa

7,2 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

½ tl solaa

1 tl vaniljasokeria

170g pehmeä margariinia

2,5 dl sokeria

2 dl ruokokidesokeria

3 kananmunaa

* sulata suklaa

* sekoita kaakaojauhe kahvin joukkoon

* sekoita muut kuivat aineet keskenään

* vatkaa kuohkeaksi margariini ja sokerit. Lisää yksi kananmuna kerrallaan voisokerivaahtoon. Vatkaa kunnolla jokaisen kananmunan jälkeen.

* Lisää rahka & kerma

* Lisää vuorotellen kaakaokahvi ja jauhoseos. Kaada oideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin.

* paista 170 asteessa n 40 minuuttia (kokeile kypsyys tikulla kakun keskeltä)

TÄYTTEESSÄ (arvio)

Marjoja muutama desi (sulatus ja survonta), kermaa noin 3 dl (vatkaa kuohkeaksi) ja kolme liivatetta (liaätään mehuun sulatettuna nauhana valuttaen marjavaahtoon). Makeutuksessa sekä kide- että tomusokeri, hiukan vaniljasokeria.

 

2) SITRUSKAKKUPOHJA VANILJASITRUSSYDMELLÄ

1302003746_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302003762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

170g perheää margariinia

3 dl sokeria

3 kananmunaa

2 rkl Lime Curd

2,5 dl tuoretta appelsiinimehua & sitruunamehua yhteensä

1,5 dl rahkaa

0.5 dl kermaa

1 appelsiinin raastettu kuori

7 dl jauhoja

2 tl soodaa

½ tl suolaa

* vatka vaahdoksi margariini & sokeri

* lisää kananmunat huolellisesti vaahdottaen yksi kerrallaan

* lisää appelsiininkuoriraaste & Lime curd, rahka & kerma

* lisää vuorotellen mehu ja keskenän sekoitetut kuivat aineet.

* kaada voideltuiin vuokiin ja paista 170 asteessa n 40 min

TÄYTE:

n 3 dl kermaa, lime curdia, maun mukaan Mojito mix juomajauhetta.

 

***************

1302005778_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302005791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jäähtyneet kakunpuolikkaat täytetään maun mukaan tehdyllä täytteellä ja yläpuoli kumotaan toisen päälle. Kakku ei periaatteessa vaadi kostutusta, mutta kostutin kevyesti kumpaakin - kermakaakaolla suklaista ja sitruunalimulla vaaleaa kakkua.

Kermapursotusten jälkeen valmiin kakun korkeus oli sellainen, että kermahuiput osuivat Tupperin korkeampaankin kakkukupuun.

Palaute kakuista oli hyvä ja ne näyttivät maistuvan niin aikuisille kuin lapsillekin.