1304144033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1304144052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein tämän leivän yleiskoneella hiukan soveltaen ja sekin onnistui. Tässä teille kuitenkin alkuperäinen ohje, jota voitte itse muokata, jos haluatte.

6-8 kananmunaa

500g vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

100g sokeria

100g voita

½ tl suolaa

1 appelsiininkuori raastettuna

1 tl jauhettua anista

seesaminsiemeniä

* Jauhot siivilöidään kulhoon, lisätään kuivahiiva. Laita keskelle syvennys, johon lisäät seoksen 1 tl sokeria & 6 rkl lämmintä vettä (jos käytät tuorehiivaa, liuota se ensin nesteeseen). Kaada seos jauhosyvennykseen ja sekoita joukkoon hiukan jauhoja. Peitä kulho kohoamaan n ½ tunniksi.

* Lisää joukkoon pehmeä, lämmin voi, samoin sokeri, 3 kananmunaa ja suola. Pese appelsiini, raasta kuori ja lisää ansiksen kanssa seokseen. Alusta taikinaksi ja anna kohota noin tunti.

* Keitä 3-5 kananmunaa ja värjää ne elintarvikevärillä punaisiksi. Hiero pintaan hiukan öljyä, niin kananmunista tulee kiiltäviä.

* Vaivaa taikina uudelleen kokoon ja ota 2/3, josta muotoilet n 30 cm pitkän leivän. Jaa loppu neljään palaan ja kieputa kiemuroiksi. Painele punokset kiinni varovasti leipään.

* Voitele leipä vei-keltuaisseoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Kohota n 15 minuuttia.

* Tee leipään syvennykset ja painele punaiset kananmunat niihin. Paista uunin keskitasolla n 30-50 min.

Ohje on Kristina Likidis-Köningsfeldin kirjasta Maailman keittiöitä: Kreikka.

1295434442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e