Nämä pikkuleivät, πασχαλινά κουλουράκια, ovat kovakuorisia, mutta sisältä valloittavan pehmoisia ja suussa sulavia. Herkullisia!
3,5 dl sokeria
250g margariinia
4 kananmunaa
0,8 dl kermamaitoa
0,8 dl appelsiinimehua
1 appelsiinin kuori raastettuna
n 9-11 dl vehnäjauhoja (noin 1 kg)
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
* Vatkaa huolellisesti pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi.
* Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa kiireettä jokaisen kananmunan jälkeen taikina huolellisesti.
* Sekoita keskenään kuivat aineet: Mittaa aluksi n 8 dl jauhoja sekä kaikki loput kuivat aineet.
* Kaada mehu ja maito taikinan joukkoon, lisää jauhot. Taikina saa olla kiinteää, mutta pehmeää. Painele taikinaa jauhoitetulla kädellä, niin et tule lisänneeksi liikaa jauhoja. Kun taikina on pehmeää ja tasaista, anna sen levätä vartin verran.
* Kuumenna uuni 180 asteeseen.
* Ota taikinasta kriikunan tai pienen luumun kokoisia paloja ja muotoile haluamallasi tavalla. Paista n 15 minuuttia (tarkkaile uuniasi, sillä paistoaika riippuu myös omien pikkuleipiesi koosta)
ps. Pikkuleivät voi sipaista kananmunalla, jolloin niihin jää kaunis kiilto
Kommentit