1303132893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä pikkuleivät, πασχαλινά κουλουράκια, ovat kovakuorisia, mutta sisältä valloittavan pehmoisia ja suussa sulavia. Herkullisia!

3,5 dl sokeria

250g margariinia

4 kananmunaa

0,8 dl kermamaitoa

0,8 dl appelsiinimehua

1 appelsiinin kuori raastettuna

n 9-11 dl vehnäjauhoja (noin 1 kg)

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

½ tl suolaa

* Vatkaa huolellisesti pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi.

* Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa kiireettä jokaisen kananmunan jälkeen taikina huolellisesti.

* Sekoita keskenään kuivat aineet: Mittaa aluksi n 8 dl jauhoja sekä kaikki loput kuivat aineet.

* Kaada mehu ja maito taikinan joukkoon, lisää jauhot. Taikina saa olla kiinteää, mutta pehmeää. Painele taikinaa jauhoitetulla kädellä, niin et tule lisänneeksi liikaa jauhoja. Kun taikina on pehmeää ja tasaista, anna sen levätä vartin verran.

* Kuumenna uuni 180 asteeseen.

* Ota taikinasta kriikunan tai pienen luumun kokoisia paloja ja muotoile haluamallasi tavalla. Paista n 15 minuuttia (tarkkaile uuniasi, sillä paistoaika riippuu myös omien pikkuleipiesi koosta)

ps. Pikkuleivät voi sipaista kananmunalla, jolloin niihin jää kaunis kiilto

1303133616_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1295434442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e