Sain pyynnön tehdä kakun Vantaan Lauri -lehden vuosijuhlan kunniaksi.

1294908387_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1294905228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Teemaan liittyen tein koristeiksi Pyhän Laurentiuksen, joka kuvataan halsteri kädessä olevana pyhimyksenä ja on mm palomiesten, kirjastojen ja leipureden suojelupyhimys.

Lisäksi Vantaan Pyhän Laurin kirkko pääsi mukaan kakun koristeisiin, samoin kivimuuri. Kirkko on tehty sokerimassasta, värjätty pääasiassa tomuväreillä ja kuivatettu kaarevaksi kakkuvuoan reunaa vasten.

1294905385_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytteenä on valkosuklaakermaa, löysää vaaleaa kinuskia kondensoidusta maidosta sekä pakastekarpaloita. Jos tekee kakun paksummasta kinuskista, ei liivatetta tarvitse kuin pari. Usein suklaa riittää pitämään kakun hyvin kasassa jo itsestäänkin.

1294908359_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku on siis kasattu omaan paistovuokaansa nurin päin. Kelmutetun vuoan pohjalle ensin yläkerros, kostutus ja puolet täytteestä. Sitten keskikerros, kostutus ja loppu täyte ja viimeiseksi pohja ja sen kostutus. Kelmun reunat taitellaan kakun päälle ja kakun annetaan hyytyä esimerkiksi yön yli jääkaapissa.

 Tässä kakussa on vain kaksi täyteväliä, joissa määrällisesti paksuhko kerros täytettä, joten laitoin koko määrään 6 liivatetta, että muoto säilyy.

1294905780_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1294908726_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat: Mariah Kari

1295434442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e