Maistoin ihanaa Maraboun uutta Vinter Vit -suklaata, jossa on selkeä vaniljan maku ja mukava sileys. Ajattelin sen sopivan ihan täydellisesti uunissa paistettavaan juustokakkuun, jonka Tina Nordström on tehnyt joskus ohjelmassaan. Tämä on hiukan muunneltu versio, oikein hyvä tämäkin :)

1293877430_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1293876766_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjaan laitoin:

150g margariinia

120g marsipania

ripaus suolaa

1 kananmuna

3,5 - 4 dl vehnäjauhoja

* Hiero ensin marsipaani suolan kanssa pehmeäksi ja lisää sitten joukkoon pehmennyt rasva. Vatkaa huolella mukaan kananmuna ja lisää lopuksi jauhot. Laita taikina kylmään vetäytymään ainakin tunniksi, niin pohjasta tulee paistettaessa mureampi.

1293878648_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

* Kauli leivinalustan päällä pohja pyöreäksi ja kippaa se vuokaan sopivan leivinpaperin päälle ja pudota vuoan pohjalle, siisti taikina myös reunoille. Laita reunojen tueksi foliosta tehdyt pötkylät (etteivä valahda esipaiston aikana) ja esipaista pohjaa noin 12 minuuttia 175 asteessa.

Täyte:

400g maustamatonta Philadelphiaa

200g appelsiinituorejuustoa

150g Vinter Vit -vaniljaista valkosuklaata

< 1dl sokeria

3-4 kananmunaa (koosta riippuen)

* Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa. Kuumenna noin 30 sek kerrallaan ja sekoita välillä, ettei suklaa pala.

* Sekoita keskenään tuorejuustot ja sokeri, lisää kananmunat ja hiukan jäähtynyt suklaa.

* Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 30-35 minuuttia. Valmis täyte on keskeltä vielä "höllyvä", mutta se asettuu jäähtyessään. Anna jäähtyä rauhassa ja nauti sellaisenaan tai marjojen kanssa.

Alkuperäinen ohje luettavissa täällä.