1293692932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aloitetaan keittämällä perunat puolikypsiksi suolatussa vedessä.

Laita uunivuokan rasvaa noin 4 rkl (käytin margariinia & öljyä) ja laita ne 190 asteiseen uuniin sulamaan.

Valuta vesi pois keitetyistä perunoista, anna niiden hetki vetäytyä. Pyöräytä perunakattilaa hieman, jotta perunoiden pinta aukeaa paikoittain ja kumoa ne kuumaan rasvaan uunivuokaan. Paista noin ½ tuntia.

Ota vuoka pois uunista, lisää öljyyn sekoitetut mausteet : 6 kokonaista kuorittua valkosipulinkynttä, pilkottua rosmariinia (käytin yrttisekoitusta, jossa timami, rosmariini, salvia, sipuli, valkosipuli, laakerinlehti) ja ripottele päälle vielä noin rkl punaviinietikkaa. Sekoita maut oikein hyvin joka puolelle.  Paina jokaista perunaa littaan esim perunasurvimella - älä litistä ja muserra, vaan paina matalammaksi, jolloin rapeaa ruskeaa paistopintaa tulee enemmän. Paista vielä 40-45 minuuttia, kunnes perunat ovat sisältä pehmeitä ja päältä maukkaita ja rapeita.

Meillä perunat syötiin viimeisten kylmäsavu- ja graavilohiviipaleiden kumppanina.