1293057583_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1293057975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Graavilohen resepti on periaatteessa varsin helppo:

1 kg kohta

1 rkl sokeria

1,5 rkl merisuolaa

pippuria

tilliä

* Mausteet hierotaan kalan pintan ja kala kääritään kaksinkerroin nahkapuoli ulospäin tiukkaan pakettiin: ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Kala kypsyy jääkaapissa 1-2 vuorokaudessa.

* Kalan voi pakastaa vaikka pienemmissä paloissa graavauksen jälkeen. Poista ylimääräinen suola ennen graavausta ja kääri taas tiukasti paketteihin.

* Tänä vuonna maustoin toisen fileen rosepippurilla, valkopippurilla ja tillillä. Toinen file sai lisäksi pintaan vaaleaa rommia tujauksen sekä raastettua sitruunankuorta. Tähän jälkimmäiseen versioon lisäsin hieman myös sokerin määrää.