1290581876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200g margariinia

2,5dl sokeria

3 kananmunaa

2 dl hapanta kermaa / kermaviiliä tms

5 dl jauhoja

0,5 tl soodaa

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

0,5 tl muskottia jauhettuma

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

0,5 dl rouhittua mantelia

* vaahdota ensin pehmeä margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen. Vatkaa taikina huolellisesti ja kiireettömästi jokaisen kananmunan jälkeen.

* Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen nesteen kanssa.

* Paista voidellussa uunivuokassa 165-170 asteessa uunista riippuen noin tunnin ajan.

*****

Jos pakastat kakun joulua varten, pakkaa se jäähtyneenä kaksinkertaiseen folioon ja sen jälkeen vielä muovipusssiin.

Kakku on paistettu DrOetkerin silikonisesa kakkuvuokassa. Vastaavia eri valmistajan pienempiä löydät esim Confetin valikoimista.