200g margariinia
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl hapanta kermaa / kermaviiliä tms
5 dl jauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl muskottia jauhettuma
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl rouhittua mantelia
* vaahdota ensin pehmeä margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen. Vatkaa taikina huolellisesti ja kiireettömästi jokaisen kananmunan jälkeen.
* Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen nesteen kanssa.
* Paista voidellussa uunivuokassa 165-170 asteessa uunista riippuen noin tunnin ajan.
*****
Jos pakastat kakun joulua varten, pakkaa se jäähtyneenä kaksinkertaiseen folioon ja sen jälkeen vielä muovipusssiin.
Kakku on paistettu DrOetkerin silikonisesa kakkuvuokassa. Vastaavia eri valmistajan pienempiä löydät esim Confetin valikoimista.
Kommentit