1283770187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omenoita riittää edelleen. Tätä kakkua täytyy tehdä pakastimeen vierasvaraksi, suosittelen muillekin kakun kokeilemista.

150g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjuhetta

1 tl vaniljasokeria

kardemummaa jauhettuna (ripaus maun mukaan)

kanelia jauhettuna (ripaus maun mukaan)

1 dl kermaa / maitoa

3 dl omenaraastetta / -silppua

* Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen - anna vatkautua kunnolla kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman/maidon kanssa taikinaa. Käännä viimeiseksi joukkoon omenaraaste.

* Kakku ei ole suuri. Paistoin omani liian suuressa (2,4 l) vuoassa, siksi on näin matala. Pienempi vuoka siis riittää, tuohon isompaan olisi mahtunut ehkä kaksinkertainen taikina.

Paisto 175 asteessa, 50-60 min. Paistoaika riippuu uunista.