Omenoita riittää edelleen. Tätä kakkua täytyy tehdä pakastimeen vierasvaraksi, suosittelen muillekin kakun kokeilemista.
150g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjuhetta
1 tl vaniljasokeria
kardemummaa jauhettuna (ripaus maun mukaan)
kanelia jauhettuna (ripaus maun mukaan)
1 dl kermaa / maitoa
3 dl omenaraastetta / -silppua
* Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen - anna vatkautua kunnolla kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman/maidon kanssa taikinaa. Käännä viimeiseksi joukkoon omenaraaste.
* Kakku ei ole suuri. Paistoin omani liian suuressa (2,4 l) vuoassa, siksi on näin matala. Pienempi vuoka siis riittää, tuohon isompaan olisi mahtunut ehkä kaksinkertainen taikina.
Paisto 175 asteessa, 50-60 min. Paistoaika riippuu uunista.
Kommentit