Loppukesän omppuherkku päätyy pöytään perinteisesti tässä elokuussa.
Vuokan pohjalla omenoita lohkottuna. Päälle ripotellaan tummaa ruokokidesokeria ja muscovadosokeria sekä kanelia maun mukaan.
Päälle kauratoska: 100g margariinia, noin 3 dl suuria kaurahiutaleita ja 1 dl sokeria.
Paista uunissa 225 asteessa , kunnes pinta hiukan tummuu ja kauratoska tuntuu rapsakalta.
Tarjotaan vaniljakastikkeen kanssa tai vaniljajäätelön kera. Tai yhdistä molemmat (tee vaniljakastike: 3 dl maitoa, 1 rkl maizenaa, vaniljauutetta, 1 dl sokeria sekoitetaan ja keitetään kastikkeeksi. Paloittele joukkoon maun mukaan vaniljajäätelöä tms noin ½ litraa. Kastike jäähtyy samalla nopeasti tarjoilulämpöiseksi).
Kommentit