1280130149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivällä sovittiin, että iltapäivän puolella saamme kahvitettavia. Tein pikaisesti Britakakun, johon sovelsin tällä kerralla Maku.fi -palvelusta Mansikkaisen Britakakun ohjetta.

Tein ohjeen 1,5-kertaisena alkuperäiseen ja pidensin paistoaikaa, kunnes marengin alla oleva sokerikakku oli tarpeeksi kypsä ja marenki kauniin värinen. Mansikat olivat paikallisesta marketista loppu, joten täytteessä on viinirypäleitä jääkaapista ja oman puskan viinirypäleitä, joiden liitto muuten makeassa tortussa olikin oikein hyvä. Kermana oli 1 prk Vispiä eli 2,5 dl, rahkaa yksi purkki. Tämän maustoin tilkalla sitruunamehua ja sokerilla.

Pohjasta tuli sopivan mehevä ja marengista rapsakka. Hyvä ohje.